Lammekød

Når vores lam er ca. 6 mdr. gamle og i øvrigt store nok, slagtes de på et godkendt slagtehus ca. 10 minutters kørsel fra gården. Vi transporterer selv lammene, så det foregår så roligt og skånsomt som muligt.

Slagtning sker almindeligvis fra august til december, alt afhængig af hvordan sommeren og dermed græssets vækst har været.

Lammekødet sælges som halve eller hele lam.

  • Et helt lam vejer ca. 18-24 kg
  • Et halvt lam …det halve  smiley

Kødet kan, hvis det ønskes, parteres af slagteren.

Ved partering opskæres et helt lam i:

  • Ryg (enten hel, i 2 stege eller i koteletter, efter ønske)
  • 2 køller
  • 2 bove
  • Ribben (gode på grillen)
  • Slag (kan bruges til rullesteg/rullepølse)
  • Halsen i skiver til buco
  • Skankene (benene) i skiver til buco
  • 1 lever (kan bruges til pate eller postej)
  • 1 hjerte (kan bruges i flødesovs)

Ved partering opskæres et halvt lam i:

  • En halv ryg i koteletter
  • 1 kølle
  • 1 bov
  • Ribben (gode på grillen)
  • 1 slag (kan bruges til rullesteg/rullepølse)
  • ½-delen af halsen i skiver
  • ½-delen af skankene i skiver til buco
  • Lever eller hjerte

Bemærk at lever og hjerte følger med. Indmaden hører med til et “rigtigt” dyr, og kan tilberedes til lækre retter. Hvis man ikke er god til at spise indmaden selv, kan det let laves til et nærende måltid til hund, kat eller piratfisk 😉

Det opskårede kød pakkes i en plastsæk på slagteriet og håndteres ikke derefter. Man skal derfor selv pakke i frostposer efterfølgende.

Priser, bestillingsprocedure og afhentning fremgår af fanen Bestilling.

2 svar til Lammekød

  1. Hej

    Vi kunne godt tænke os at høre om i sælger engros til restauranter.
    Samt jeres priser.

    Vi har en lille Italiensk (økologisk guldmærket) gourmet restaurant i Roskilde

    Med venlig hilsen
    Gusto Giusto
    Karina Juul Mathiesen

  2. Tove skriver:

    Hej Karina

    Jeg kan være i tvivl om hvorvidt vi har svaret dig på din forespørgsel, så her kommer et svar. Jeg beklager ventetiden…

    Ja, vi er godkendt som grossist, og kan levere til restauranter også. Men vi sælger udelukkende halve og hele lam. Det ved jeg ikke om I kan anvende? Det kræver at jo at I også bruger de mere skæve udskæringer.

    Priserne er nu opdateret på hjemmesiden, og er følgende:
    Uopskåret økologisk lam (helt lam): 85 kr/kg inkl. moms og slagtning
    Grovparteret økologisk lam (helt lam): 89 kr/kg inkl. moms, slagtning, partering
    Grovparteret økologisk lam (halvt lam):91 kr/kg inkl. moms, slagtning, partering

    Alle priser er ved afhentning af kødet på vores hjemadresse.

    Hvis vi skal levere til jeres restaurant i Roskilde koster det 50,- hvis I kun bestiller et lam ad gangen. bestiller I flere, er der gratis levering.

    Ring evt. på 40 98 38 99, hvis I har flere spørgsmål 🙂

    Mvh
    Tove Rasmussen
    Jernløsegårdens øko-lam

Der er lukket for kommentarer.