Når vores lam er ca. 6 mdr. gamle og i øvrigt store nok, slagtes de på et godkendt slagtehus ca. 10 minutters kørsel fra gården. Vi transporterer selv lammene, så det foregår så roligt og skånsomt som muligt.
Slagtning sker almindeligvis fra august til december, alt afhængig af hvordan sommeren og dermed græssets vækst har været.
Lammekødet sælges som halve eller hele lam.
Kødet kan, hvis det ønskes, parteres af slagteren.
Ved partering opskæres et helt lam i:
- Ryg (enten hel, i 2 stege eller i koteletter, efter ønske)
- 2 køller
- 2 bove
- Ribben (gode på grillen)
- Slag (kan bruges til rullesteg/rullepølse)
- Halsen i skiver til buco
- Skankene (benene) i skiver til buco
- 1 lever (kan bruges til pate eller postej)
- 1 hjerte (kan bruges i flødesovs)
Ved partering opskæres et halvt lam i:
- En halv ryg i koteletter
- 1 kølle
- 1 bov
- Ribben (gode på grillen)
- 1 slag (kan bruges til rullesteg/rullepølse)
- Halvdelen af halsen i skiver
- Halvdelen af skankene i skiver til buco
- ½ lever og ½ hjerte
Bemærk at lever og hjerte følger med. Indmaden hører med til et “helt” dyr, og kan tilberedes til lækre retter. Hvis man ikke er god til at spise indmaden selv, kan det let laves til et nærende måltid til hund, kat eller piratfisk 😉
Det opskårede kød pakkes i en plastsæk på slagteriet og håndteres ikke derefter. Man skal derfor selv pakke i frostposer efterfølgende.
Priser, bestillingsprocedure og afhentning fremgår af fanen Bestilling.